Kırıkkale'de, Satışlar ikiye katladı

Kırıkkale'de, Satışlar ikiye katladı

Kırıkkale’de aktar denince ilk akla gelen “Şah Sultan Lokman Hekim Şifa Şifa Pazarı” işletmecisi Mehmet İpek Yeşilyurt, soğuk ve yağışlı havaların etkisini göstermesiyle birlikte ıhlamur ve kış çaylarının satışında artış olduğunu söyledi.

A+ A-

 Yeşilyurt özellikle soğuk algınlığı ve ıhlamur bitki karışımından yapılan çayların etkili olduğunu bildirdi

HASTALIKLARDA ARTIŞ VAR

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Kent genelinde birçok kişi başta Yüksek İhtisas, ve KÜ Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere diğer özel hastanelerin acil servislerine grip, öksürük şikayetleriyle başvuruyor. İlaç kullanmak istemeyen vatandaşlar aktara giderek bağışıklığı güçlendirici kış çayları yaptırıyor.


IHLAMUR SATIŞLARI ARTTI

Kırıkkale’de yaklaşık 15 yıldır aktar dükkanı işleten ve babadan kalma market işletmecisi Mehmet İpek Yeşilyurt, havaların soğumasıyla birlikte ıhlamur ve kış çayların satışında artış yaşandığını söyleyerek, "Öksürük ve nezle şikayeti ile hastanelere giden insanlar, kimyasal içerikli ilaçlar içmek yerine şifayı doğadan arıyorlar. Özellikle ıhlamur satışlarımız çok arttı. Kilogram fiyatı 90-100 lira olan ıhlamurdan 100 gram alan vatandaşlarımız 10-15 gün bu çayı tüketerek bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Bunun dışında değişik bitkilerden oluşan kış çaylarımız da  Vatandaşlar tarafından tüketiliyor. Bunların da ortalama fiyatı istenilen grama göre değişiyor." dedi.


Bu haber toplam 1585 defa okunmuştur